Test za odkrivanje nosečnosti

5,90 

  • 99% zanesljiv
  • Hiter sterilni test za odkrivanje nosečnosti že 7 do 10 dni po zanositvi
  • Hiter in zanesljiv – rezultati so vidni v samo nekaj mnutah
  • Odkriva prisotnost hormona HCG (občutljivst 25mIU/ml hCG)
PAKET VSEBUJE:
  • 2x test nosečnosti

Ni na zalogi

Šifra: 804 Kategoriji: ,

Splošne informacije:

Test nosečnosti določa vaše stanje na podlagi detekcije hormona hCG (Human Chorionic Gonadotropin) v urinu. Hormon hCG se začne izločati pri nastajanju posteljice, kmalu po tem, ko se oplojeno jajčece vsadi v maternično steno. Prav zaradi tega je hormon hCG odličen indikator nosečnosti.

Nekaj splošnih zmot o nosečnost:

  • Zmotno je misliti, da ne moreš zanositi pri svojem prvem spolnem odnosu!
  • Zmotno je misliti, da med menstruacijo ne moreš zanositi, zanosiš lahko tudi zadnji dan menstruacije!
  • Zmotno je misliti, da ne moreš zanositi, če penis ne prodre v celoti v vagino. Dovolj je namreč, da se ejakuacija zgodi v bližini vagine.

Kako naredim test nosečnosti?

Konico testa pomoči v urin za 10-15 sekund. Pozitiven rezultat je lahko viden že v manj kot minuti. Kljub temu je za najbolj zanesljiv rezultat potrebno počakati 3-5 minut. Test je izjemno občutljiv, zato bo njegova uporaba prikazala zanesljive rezultate že samo 7-10 dni po spočetju. Test je 99% natančen.

Pogosta vprašanja?

Koliko časa moram biti noseča, da bo test to zaznal?

Test nosečnosti, ki ga ponujamo, ima občutljivost 25 mIU/ml hCG, kar pomeni, da bo zaznal nosečnost med 7 in 10 dnem po oploditvi. Nižje kot je število mIU/ml hCG, prej bo test zaznal nosečnost. Če ima tester občutljivost npr. 100 mIU/ml hCG bo zaznal nosečnost okoli 14 dneva po oploditvi.

Kdaj je najboljši čas za izvajanje testa?

Najboljši čas za testiranje je s prvim jutranjim urinom, saj ima le-ta višjo koncentracijo hormona hCG. Tako boste nosečnost lahko odkrili že kakšen dan ali dva prej.

Kako zanesljivi so testi nosečnosti?

Vsi certificirani testi nosečnosti imajo zanesljivost 99%. Seveda je za to potrebno natančno slediti navodilom uporabe, test pa uporabiti preden se mu izteče rok uporabe.

Kaj lahko vpliva na rezultat testa?

Na rezultat testa vpliva zelo malo stvari. Na test tako ne vplivajo nobena prehranska dopolnila ali zdravila, ki jih dobite brez recepta. Prav tako na rezultat ne vplivajo alkohol in nelegalne substance, katerih ne uporabljajte v nobenem primeru, če želite zanostiti. Vsekakor pa je nekaj stvari, ki vplivajo na rezultat, to pa so:

  • Pitje velike količine vode pred testiranjem bo vplivalo na rezultat, test bo namreč težje zaznal hormon hCG;
  • Če jemljete zdravila za zdravljenje neplodnosti, je lahko rezultat testa napačen.
Selfcheck.si
Right Menu Icon