Test ovulacije FertilTime

12,90 

  • Hiter sterilni test za ugotavljanje plodnih dni ženskega ciklusa
  • Za testiranje se uporabi urin
  • Natančno odkrivanje najbolj plodnih dni
  • 99% natančnost
  • Rezultat v samo 5 minutah
PAKET VSEBUJE:
  • 5 ovulacijskih testov v foliji
  • Navodila za uporabo

Ni na zalogi

Šifra: 803 Kategoriji: ,

Splošne informacije:

Babystart Fertiltime ovulacijski test je primeren za samotestiranje, ki ga opravite doma. Zanesljivo določa plodne in neplodne dni vašega ciklusa.

Imate težave z zanositvijo? Vsaj eden od šestih parov ima težave s spočetjem otroka in raziskave kažejo, da so te težave lahko povezane s slabo izbiro pravega trenutka. Težava je v tem, da so ženske plodne samo približno pet dni v vsakem ciklusu in visoko plodne samo dva dneva. Trenutek spolnega odnosa je zato pomemben pri povečanju možnosti za zanositev. Kako izboljšati izbiro pravega trenutka? Preprosta in enostavna metoda določanja pravega trenutka, kdaj naj bi par imel spolni odnos, je uporaba testa “Babystart test ovulacije”.

Menstrualni ciklus: V prvem obdobju menstrualnega ciklusa, po tistem, ko krvavenje preneha, jajčece zori v jajčnikih. Ta proces ponavadi poteka 14 dni, vendar se čas ciklusa med ženskami razlikuje. Ko jajčece dozori se hormon, ki ga imenujemo luteinizirajoči hormon (LH), sprosti v krvni obtok in sproži ovulacijo in sprosti jajčece. Takrat je ženska najbolj plodna. Najboljše bi bilo, če bi imela ženska spolni odnos v tem obdobju, kjer bi se sproščeno jajčece srečalo s spermijem, ki bi ga oplodil. Nato se oplojeno jajčece pomakne po jajcevodu v maternico. Razvijajoči se zarodek se nato nastani v sluznico maternice in začne se nosečnost. Če se oploditev ne zgodi, se sluznica maternice prične luščiti in začne se krvavitev in ciklus se prične znova.

Načela delovanja: Ovulacija je sprostitev jajčeca iz jajčnikov. Jajčece nato potuje po jajcevodu, kjer je pripravljeno na oploditev. Da bi se nosečnost zgodila mora spermij oploditi jačece v roku 24 ur po sprostitvi. Neposredno pred ovulacijo telo proizvaja velike količine luteinizirajočega hormona (LH), ki sproži sprostitev zrelega jajčeca iz jajčnikov. To se imenuje »rastoči LH« in se ponavadi zgodi na sredini menstrualega ciklusa. Na sredini tega plodnega obdobja je največja verjetnost, da lahko zanosite. Pomembno je vedeti, da se porast LH-ja in ovulacija morda ne pojavita v vseh ciklusih. FertilTime ovulacijski test je hiter, preprost in je namenjen kakovostnemu odkrivanje rastočega LH-ja v urinu, kar pomeni, da se bo ovulacija zgodila v naslednjih 24-36 urah. Test ovulacije izkorišča kombinacijo protiteles, vključno z monoklonalnim protitelesom LH, da selektivno zazna povišane ravni LH-ja.

Zakaj je ta test pomemben?

Poskušate zanositi? Potem si lahko s testom povečate možnost znositve in prenehate ugibati svoje plodne dneve. To je eden najbolj zanesljivih in točnih testov, ki jih lahko uporabite in se prepričate o svojih plodnih dnevih.

Ali ste vedeli?

Z izbiro dneva spolnega odnosa lahko vplivate na to, ali boste imeli fantka ali punčko. Moška semenčeca, ki vsebujejo X kromosom preživijo dlje časa in so počasnejši plavalci od semenčec z Y kromosomom. To pomeni, da boste imeli več možnosti za punčko, če imate spolne odnose 3 dni pred ovulacijo in bliže ovulaciji pomeni več verjetnosti za fantka.

Ali lahko uporabljam FertilTime ovulacijski test, da bi se izognila nosečnosti?

Ne, tega testa ne smete uporabljati kot obliko kontracepcije.

Kako natančen je FertilTime ovulacijski test?

Izvedena je bila klinična evalvacija, kjer so primerjali rezultate, ki jih je podal FertilTime ovulacijski test in nek drug komercialno dosegljiv LH test. Testi so pokazali 99% natančnost.

Kako občutljiv je FertilTime ovulacijski test?

FertilTime ovulacijski test zazna luteinizirajoči hormon (LH) v urinu pri koncentraciji 25mlU7ml ali več.

Ali alkohol ali navadna zdravila vplivajo na rezultate testa?

Alkohol lahko vpliva na rezultate testa. Ni priporočljivo, da opravite test po pitju alkohola. Prav tako se posvetujte s svojim zdravnikom v primeru, če jemljete hormonska zdravila. Tudi dojenje in nosečnost lahko vplivata na rezultate testa.

Zakaj ne smem uporabiti prvega jutranjega urina in v katerem delu dneva naj test izvedem?

Prvega jutranjega urina ne priporočamo, ker je preveč koncentriran in bi lahko dal napačen pozitiven rezultat. Katerikoli drug del dneva je primeren. Za najboljše rezultate poskušajte zbrati urin ob približno istem času vsak dan.

Ali bo količina popite tekočine vplivala na rezultat?

Veliki vnosi tekočine pred izvedbo testa bodo razredčili hormone v vašem urinu. Priporočamo vam, da zmanjšate vnos tekočine približno dve uri pred izvedbo testa.

Kako dolgo bodo črte ostale vidne?

Za prikaz najboljših rezultatov se test bere le pet minut po njegovi izvedbi. Pozitiven (rastoči) rezultat ne bo nikoli izginil. Obarvane črte lahko postanejo temnejše in po nekaj urah se lahko pojavi tonirano ozadje. Nekateri negativni rezultati lahko kasneje prikažejo še eno, bledo obarvano črto, ki se pojavi zaradi izhlapevanja testne črte. Zato ne berite rezultata 10 minut po njegovi izvedbi. Ko boste prebrali rezultate, test zavrzite.

Če poskušam zanositi in je test ovulacije pozitiven, kdaj je najbolje, da imam spolni odnos?

Ovulacija se bo zgodila znotraj obdobja 24-36 urah. To je vaše najbolj plodno obdobje. Priporočamo vam, da imate spolni odnos znotraj tega obdobja.

Sedaj uporabljam osnovno metodo merjenja temperature. Ali test ovulacije nadomešča to metodo?

FertilTime ovulacijski test ne nadomešča osnovne metode merjenja temperature. Razlika je v tem, da metoda merjenja temperature nakazuje, da se je ovulacija že začela. FertilTime ovulacijski test pa nakazuje, da se bo ovulacija šele začela.

Dobila sem pozitiven rezultat in imela spolni odnos znotraj obdobja plodnih dni, vendar nisem noseča. Kaj naj storim?

Veliko je dejavnikov, ki vplivajo na to ali boste postali noseči ali ne. Veliko mesecev lahko traja preden postanejo normalni, zdravi pari noseči in pogosto boste morali uporabljati ta komplet 3-4 mesece preden boste postali noseči. Če ne boste postali noseči v 3-4 mesecih se morate vi in vaš partner posvetovati z zdravnikom.

Imela sem pozitiven rezultat ter imela spolne odnose v obdobju plodnih dni. Mislim, da sem noseča. Kako kmalu lahko izvem?

Babystart test nosečnosti vam priskrbi rezultate 10 dni po spočetju.
Selfcheck.si
Right Menu Icon