Test ledvic (albumin v urinu)

18,90 

  • Hiter sterilni test za preverjanje koncentracije albumina v urinu in posledično zaznavanje sprememb v delovanju ledvic
  • Potreben je zgolj vzorec urina
  • Hiter in zanesljiv
PAKET VSEBUJE
  • 1 testno napravico in desikant, 1 skodelico za urin ter 1 navodila za uporabo.

Ni na zalogi

Šifra: 1226 Kategorija:

Splošne informacije

Ledvice so prečiščevalni organ oblike fižola, ki filtrirajo kri in iz telesa izločajo odpadne produkte. Večina ljudi ima dve ledvici, ki se nahajata tik pod jetri in pod trebušno prepono ob vranici, na dan pa prečistita kar okoli 200 litrov krvi. Pomembno vlogo imata tudi pri uravnavanju krvnega pritiska, ravno zato pa sta precej povezani tudi s hipertenzijo in sladkorno boleznijo. Slednja je v sodobnem svetu namreč najpogostejši vzrok za okvaro ledvic, ki lahko posledično pripelje celo do popolne odpovedi le-teh. Najbrž ni potrebno omenjati, kako zelo pomembno je, da za ledvica primerno skrbimo, saj trenutno še ni znane metode s katero bi jih lahko ozdravili. Ob poplavi nezdrave hrane in velike količine stresa v sodobnem svetu je zdravje ledvic še toliko bolj pomembno redno preverjati, saj lahko tako še pravočasno ugotovimo raven koncentracije albumina, pokazatelja oslabljenega delovanja ledvic, v urinu. Ledvice namreč filtrirajo kri in jo očistijo nečistoč in v ta namen izločajo majhne zmesi, medtem ko obdržijo proteine, ki so večji. Albumin je eden izmed proteinov, ki bi ga morale ledvice zadržati, vendar v primeru okvare tega niso zmožne storiti. Test tako pokaže, če je koncentracija albumina v urinu običajna ali večja od normalne.

Zakaj je ta test pomemben?

V primeru, da ledvice delujejo pravilno, se koncentracija albumina giblje okoli nič ali manj kot 10 mg/dl, medtem ko visoka stopnja albumina nakazuje na oslabljeno delovanje prečiščevalne funkcije ledvic, kar lahko ugotovimo v borih 10 minutah in potem še pravočasno primerno ukrepamo.

Kateri dejavniki zvišujejo koncentracijo albumina v urinu?

Med dejavnike, ki zvišujejo koncentracijo albumina v urinu spada koncentracija glukoze ali trigliceridov (maščoba), sladkorna bolezen ali hipertenzija.

Ali potrebujem zdravila za zdravljenje ledvic?

V primeru oslabljenega delovanja ledvic morate vsekakor obiskati zdravnika, ki vam bo predpisal primerno zdravljenje.
Selfcheck.si
Right Menu Icon