Test glutenske intolerance

22,90 

  • Enostaven krvni test za odkrivanje antiteles IgA na encim Transglutaminaze. Ta reakcija je pogosta v primerih glutenske intolerance, ki je sicer znana tudi kot celiakija
  • Hiter in zanesljiv: natančni rezultati so vidni že po 5 minutah
PAKET VSEBUJE
  • lanceto, alkoholno blazinico, epruveto s stekleno kapilaro, testni trak, puferno raztopino, obliž, brošuro z navodili
Šifra: 986 Kategorija:

Splošne informacije

Glutenska intoleranca je dedna bolezen pri kateri pride do poškodbe notranje membrane tankega črevesa zaradi uživanja živil, ki vsebujejo gluten (večina žitaric). Izraža se z različnimi simptomi, od blage slabosti, bolečine v kosteh, driske, pa vse do napihnjenosti v trebuhu in izgube teže. Pojavi se lahko v kateremkoli življenjskem obdobju, vendar večinoma prizadene osebe stare od 30 do 45 let. Poznana je predvsem pod imenom celiakija in prizadete zelo izčrpa, toda s pravo diagnozo jo je enostavno zdraviti.
Diagnozo za celiakijo je težko postaviti. S pomočjo tega testa lahko pridemo do indikacije, da uživanje glutena predstavlja težavo, saj pokaže reakcijo na encim, ki ga vsebuje gluten, vendar pa mora uradno diagnozo postaviti zdravnik.

Zakaj je ta test pomemben?

Izvajanje testa je priporočljivo za vse, ki opazijo, da so kljub nespremenjenim prehranskim navadam izgubili težo, so pogosto utrujeni ali pa imajo kakšnega izmed zgoraj navedenih simptomov, saj boste lahko v primeru težav pravočasno ukrepali.

Ali ste vedeli?

  • Glutenska intoleranca prizadene 1 na 100 Evropejcev
  • Glutenska intoleranca prizadene 15% celotnega prebivalstva v VB, veliko ljudi pa je prizadetih zgolj zato, ker se ne zavedajo, da je glutenska intoleranca vzrok njihovih simptomov

Kaj mi bodo pokazali rezultati?

Test zaznava protitelesa IgA, ki so povezana z glutensko intoleranco. Pozitiven rezultat test pomeni, da ste lahko intolerantni na gluten, ki je prisoten v nekaterih vrstah žitaric. Če je rezultat testa pozitiven, se vedno posvetujte z zdravnikom, da postavi bolj natančno diagnozo.
Selfcheck.si
Right Menu Icon