Test anemije (železo v krvi)

18,90 

  • Potrebna je zgolj kaplja krvi
  • Hiter in zanesljiv
  • Preverja količino železa v krvi
PAKET VSEBUJE
  • 1 test, 1 pipeto in desikant, 1 kapalno stekleničko (ki vsebuje 1 ml razredčevalca), 1 sterilno lanceto za odvzem vzorca krvi ter 1 navodila za uporabo

Ni na zalogi

Šifra: 1227 Kategorija:

Splošne informacije

Anemija, ki jo povzroča upad železa v krvi, se običajno pojavi pri otrocih in ženskah vseh let, vendar pa se z njo najpogosteje soočajo ženske, ki imajo še vedno menstruacijo (vsaj 20% jih trpi zaradi upada železa v krvi). Glavni simptomi anemije so bledica, občutek utrujenosti, glavoboli, pospešen srčni utrip ali kratka sapa med športno aktivnostjo; Vsi simptomi se pojavijo postopoma, ljudje pa jih pogosto sploh ne opazijo. Pomanjkanje železa se pojavi takrat, ko kri ne vsebuje dovolj rdečih krvničk in zato zniža raven hemoglobina, proteina, ki je vpleten v prenos kisika po celotnem telesu. Pomembna sestavina hemoglobina je železo, zato se ob upadu prvega zmanjša tudi raven slednjega, kar ima običajno ogromen učinek na zdravje.
Vsebnost feritina v krvi morajo preverjati nosečnice, redno pa tudi vsi anemični ljudje, ki želijo živeti zdrav življenjski slog. Izvajanje testa je priporočljivo za vse, ki se počutijo slabo in pri sebi opažajo pojav katerega izmed zgoraj navedenih simptomov, saj lahko ob ustrezni diagnozi težavo še pravočasno rešite.

Zakaj je ta test pomemben?

Test železa – FER je hiter imunodiagnostični test za izmero feritina (proteina, ki je zaslužen za skladiščenje železa v celicah) s katerim lahko zaznamo pomanjkljivo stopnjo železa v krvi, saj se lahko skladiščenje železa v celicah), ki ga izvedemo s pomočjo vboda v prstno blazinico iz katere priteče kri, ki jo uporabimo kot vzorec. Iz vzorca krvi lahko nato odčitamo morebitno pomanjkanje železa v krvi in ukrepamo še preden anemija postane zelo opazna.

Ali potrebujem zdravila za zdravljenje anemije?

Anemiji se lahko pogosto izognete z uživanjem določene hrane, bogate z železom, v primeru ko slednje ne zaleže, pa vam bo primerno zdravljenje predpisal zdravnik.
Selfcheck.si
Right Menu Icon